Окръженият съд в Търговище одобри споразумение между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимата И. П., като така прекрати наказателното производство. То е образувано по друго наказателно дело от общ характер след изявленията на прокурора и защитата на подсъдимата за внесено споразумение. Взета е предвид и разпоредбата на чл.384а, ал.2 от НПК, която изисква произнасяне по внесеното споразумение от друг съдебен състав в 7-дневен срок, информират от пресслужбата на съдебната институция. 
Страните по споразумението приемат за безспорно установено, че на 4 юни 2020 г., в съучастие със съизвършителя Т. П., подсъдимата е представила неверни сведения пред Общинската служба „Земеделие“, за да бъдат получени от представляваното от нея дружество като бенефициер средства от Европейския фонд за гарантиране на земеделието.
За извършеното на 77-годишната жена се налага наказание „лишаване от свобода“ в размер на десет месеца, което да се отложи за срок от три години (условно осъждане), считано от датата на одобряване на споразумението от съда.
За съизвършителя Т. П. делото продължава по общия ред, посочват от Окръжния съд в Търговище.