С игри и забавления деца от Търговище се запознаха с правилата на движение по пътищата. Инициативата е озаглавена „Безопасно лято“ и се организира от Центъра за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс в областния град. 
В парк „Борово око“ за деца на различна възраст – възпитаници на училища и детски градини, организаторите бяха подготвили спортни и образователни игри, както и демонстрации по майсторско управление на велосипед. Под ръководството на преподаватели по изобразително изкуство към институцията децата рисуваха на асфалт тематични рисунки. 
По-малките се включиха във викторина с въпроси за основни правила на детската пътна безопасност. Учениците имаха възможност да редят пъзели, които при правилно сглобяване илюстрират различни пътни знаци.
Инициативата „Безопасно лято“ е по повод 29 юни – Ден на безопасността на движението по пътищата. Той се отбелязва у нас за четвърта поредна година, а целта е фокусът на обществото да бъде насочен към темата, да се повиши информираността и чувствителността му, както и да се провокира промяна в рисковото поведение на пътя от страна на водачите на моторни превозни средства.