Отегчава ли ви гледката на вашата баня? В статията говорим за нови идеи, които ще помогнат за освежаване на интериора без основен ремонт на банята - бързо и евтино.

Използвайте залепващи плочки

Демонтирането на стари плочки за баня и поставянето на нови е скъпо и изглежда като пълноценен ремонт, който ще отнеме повече от един ден. Но ако наистина искате бързо да актуализирате стените или пода в банята, тогава има такава възможност. Изходът е самозалепваща се плочка, която външно не се различава от обикновена плочка. Тя може да организира отделни зони в банята, да трансформира твърде скучни плочки по стените. С нея се работи лесно, а големия избор от щампи и цветове ще ви накара да се замислите за избора.

Добавете ярък текстил

Ако цялата стая е направена в неутрални тонове, тогава ще бъде лесно да добавите ярки акценти към интериора. Можете да започнете с най-малките неща – заменете ежедневната си кърпа за ръце с по-ярка версия от същия цвят. Ако ви харесва ефекта, продължете със смяна на килима, целия комплект кърпи и дозатори. Когато влезете в банята, очите ви моментално ще се вкопчат в тези нови ярки „точки“.

Фокусирайте се върху аксесоарите

Повечето стилове ще ви позволят да добавите малко лукс и шик към интериора на банята. И не, не е нужно да харчите много пари. Заменете например комплект аксесоари с такъв от висококачествено рязано стъкло или естествен камък. Те ще изглеждат много по-добре от пластмасата и дори можете да намерите такива комплекти от чаша, сапунерка, дозатор дори на пазар.

Боядисвайте тавана

Вероятно сте чували за факта, че в банята можете да боядисате плочките и да шлифовате повторно шевовете, но не е трудно да актуализирате тавана с боя. Основното нещо е да се въоръжите с висококачествен валяк на дълга дръжка и да изберете правилната боя за мокри помещения. Що се отнася до цвета, той ще бъде продиктуван от модела на плочката, основния текстил, декорната палитра, ако има такава. Интересно решение би било боядисването на горната част на стената заедно с тавана.

Източник: Магазин за баня – КЕРАМО БГ