Символичните домакини от читалище „Просвета Червен 1928“ и селския клуб на пенсионера „Калето“ спечелиха първото място на първия Фестивал на обредните хлябове, който бе организиран Средновековния град Червен в събота от Регионалния исторически музей.
Победителите спечелиха журито, оглавено от директора на музея проф. Николай Ненов, с боговица - обреден хляб за трапезата на Бъдни вечер, погача с пресен квас за кръстника на Месни Заговезни и обреден хляб за „бяла“ жътва.
На второ място се класира читалище „Просвета 1915“ от русенския квартал Долапите. Групата за изворен фолклор с ръководител Снежана Атанасова представи сватбени, коледни и гергьовденски хлябове, Еньовденска самодивска погача и обреден хляб за Трифон Зарезан. 
Със своите сватбени хлябове третото място спечелиха читалище „Възраждане 1924“ и клубът за занаяти „Султан“ от Попово, които приготвиха сватбени хлябове. Наградените получиха плакети със символа на фестивала и грамоти.
Гостите на фестивала не само опитаха вкусните хлябове, а и научиха тайните на приготвянето им.
Специално за фестивала на Червенската кула за първи път бе монтиран стереоскоп с 3D изображение, показващо възстановка на Замъка на Червенския болярин и Архиепископската църква.