Пет групи ще вдигнат адреналина на централния русенски площад по време на тазгодишното издание на Грийн Рок Фест Русе 2017. Той ще се проведе на 15 септември пред сградата на общината, като входът за всички е свободен. 
Началото е в пет следобед, предвижда се изявите на рокаджиите да продължат до 23 часа. В деветото издание на фестивала ще вземат участие две русенски групи - „Born For Vengeance“ и „Gunpowder“, една от Силистра - „River Trolls“, а гостите от чужбина са „Alogia“ от Сърбия и „Scarlet Aura“ от Румъния. Специални гости на музикалния празник ще бъдат легендите от култовата българска група „Тангра“ и вокалистът на американската група „Steelheart“ Миленко Матийевич. Така организаторите на феста спазват традицията да канят любими на рокаджийската публика - миналата година гостуваха „Б.Т.Р.“ и вокалистът на „Джудас Прийст“ Тим „Рипъл“ Оуенс, година преди това - специални гости бяха шотландците от прочутата група „Назарет“.    
Грийн Рок Фест Русе 2017 се провежда по идея на русенското сдружение със същото име и с подкрепата на община Русе, общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ и спонсори от средите на русенския бизнес, поясниха организаторите.