Над 40 супер автомобила финишираха на яхтеното пристанище в Свети Влас по време на десетото юбилейно издание на Премиум Рали София – Свети Влас. Първото място в генералното класиране с 166 точки, грабна отборът на Porsche 911 Turbo S (991.2), който показа безапелационни резултати. Веднага след тях на почетното второ място се нареди екипажът на Ferrari Pista с 163 точки, а третото място остана за отборът с Porsche 911 Turbo S (992) с 160 точки. Наградите бяха връчени на участниците от актьорът Мариан Вълев. Иформацията е от организаторите на състезанието "Премиум рали".
Сред мощните коли на яхтеното пристанище "Марина Диневи" в Свети Влас се откроиха McLaren 570S, който се слави като най-лекият автомобил в своя клас с тегло от 1,452 кг и мощност от 562 к.с. Присъстваше и наследникът на една легенда, а именно Toyota Supra. Към тях се присъединиха Lamborghini Murcielago LP640. Още един много специален автомобил, също от Италия, а именно Ferrari Pista, няма нужда от представяне, тъй като името е близко до българското значение на думата. Това е специален вариант на модела 488, при който мощността на модела е увеличена до 720 к.с. и 770 н.м. въртящ момент и 91 кг по-лека от стандартния модел. “Талисманът” на Сезон 2022 е Ferrari Roma, предоставен от автомобилния партньор на Ралито Eurolink, който събра погледите на всички гости и зрители, информираха организаторите.
Тази година участниците премериха конски сили на писта Intercity Istanbul Park, която беше част от Формула 1 през 2021 година. Дълга е 5.33 километра и включва 14 завоя, като най-острият от тях е само с радиус от 15м, а старт-финалната права е с дължина от 650 метра. Битката за първото място на пистата се оказа по-ожесточена от всякога, тъй като нищо не беше решено до самия край на сесията отредена за участниците. Два екипажа с Mercedes AMG GTR и Porsche 911 GT3 RS непрекъснато си разменяха първа и втора позиция като времето винаги беше в рамките на 1-2 десети от секундата. Времената на пистата започнаха от 2:29 и в продължение на сесията участниците успяха да достигнат до времена в обхвата на 2:09. Безапелационният победител в тайм атак надпреварата излезе екипажът на Mercedes AMG GTR с време от 2:08,98.