„Не се очаква поскъпване нито на хляба, нито на захарта, нито на олиото. Има достатъчно количества, няма риск от продоволствена криза, да не се презапасяваме”, заяви в ефира на NOVA заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов, съобщиха от пресцентъра на Министерството.
„Ако говорим за мерките за хляба, самите браншови организации декларираха, че в момента, в който бъде въведена нулева ДДС ставка, хлябът ще поевтинее с 20 процента. Това казват тези, които ще прилагат мерките. Тук има еднозначно мнение и на бизнеса, и на държавата“, каза Маргаритов. 
Той съобщи, че по информация от вчера цената на най-масовите плодове и зеленчуци като домати, ябълки и череши, се стабилизира и дори леко се понижава. „Това е резултат от сезонна особеност, но и от това, че реколтите ни са добри“, отбеляза заместник-министърът. 
"От коалицията „Ориент експрес“ свалиха без никаква основателна причина председателя на парламента, а след това правителството", заяви той, цитиран в съобщението. 
Въпреки че Министерството на икономиката и индустрията и специално министър Нинова фиксираме вниманието на парламента и на всички, които взимат решения, върху това, че мерките в актуализацията, които ще помогнат на хората и бизнеса, трябва да бъдат приети незабавно, видяхме формирането на безпринципни мнозинства, които се занимават с безсмислени каузи, каза Димитър Маргаритов и допълни, че вместо актуализацията на бюджета, която е тема номер едно за хората и бизнеса, вече да е приета и от другата седмица да действа, е отложена за незнайно кога.