Цветя, изкуство и световноизвестното ателие на "Диор" предизвикаха благоуханна творческа експлозия във френската столица, съобщи Асошиейтед прес.
Ревюто на модната къща на Седмицата на модата в Париж беше в чест на починалия през 1978 г. британски художник Дънкан Грант от прочутия британски интелектуален Кръг Блумсбъри.
ВИП гостите бяха изумени, когато в шатрата със запазения знак на "Диор" ги посрещна пресъздадения провинциален пейзаж с около 19 000 истински мака, диви цветя и морава на хълмове около две реконструирани английски селски къщи. И всичко това - за 10-минутно модно шоу. Декорът, разбира се, имаше за цел да напомня за пейзажите на Грант.Сред гостите имаше почти толкова известни лица, колкото бяха и цветята. Дейвид Бекъм със сина си Круз, Наоми Кембъл, Джей Балвин, Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл бяха сред знаменитостите на първия ред, които наблюдаваха шоуто на "Диор" между венчелистчетата и туфите трева.
Сред акцентите в дефилетата от петък в Седмицата на модата в Париж Асошиейтед прес посочва господството на цветята в колекцията на "Диор".За пролетта дизайнерът Ким Джоунс пресъздава вселената на художника не само чрез възстановка на шедьоврите му, но и чрез претворяване на облеклото му - като сламената му шапка, преобразена като пергола върху бейзболна шапка. Любимите костюми на Грант са ключова тема в колекцията, в която има множество препратки към 30-те години на миналия век, когато е разцветът на художника. На мястото на ретро пояса на свободния ванилов двуреден костюм са използвани два ръкава. Късите панталони са с обърнати колани в малко по-неприличен стил за времето между двете войни.Вълнените чорапи и градинските обувки са забавно намигване към художника, който е прекарвал голяма част от времето си на открито, но и към самия Джоунс - дизайнер, за когото хуморът никога не е далеч. Палитрата на колекцията е вдъхновена от градината и езерото със зелени и сини цветове, както и пастелни тонове.