Максим Бехар, световноизвестен PR експерт и изпълнителен директор на "M3 комюникейшънс груп" (M3 Communications Group, Inc.), бе избран за международен доверен партньор (international fellow) на най-голямата професионална организация в областта на комуникациите - британската пиар асоциация Пи Ар Си Ей (PRCA). Това съобщиха от "M3 комюникейшънс груп". Той бе признат по единна препоръка на Управителния съвет и генералния директор на Пи Ар Си Ей заради изключителния му принос към пиар бизнеса в цял свят.
С новото си назначение Максим ще има ключова роля в асоциацията, като ще продължи да допринася за развитието на пиар индустрията в бъдеще. Използвайки своя дългогодишен опит и познания в осъществяването на стратегически комуникации и иновативни подходи в бързо променящата се индустрия, Бехар има огромно влияние върху оформянето на пиар професията в световен мащаб и до днес, се посочва в съобщението. 
Той е бивш президент и настоящ директор по международното развитие на Световната пиар организация Ай Си Си Оу (ICCO), и президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария. Бехар е автор на книгата "Световната PR революция", вписан е в световната пиар Зала на славата в Лондон и е отличен с много титли, сред които "Най-добър PR професионалист в Европа" за 2020 г. и 2022 г. от PR Week. 
Максим Бехар каза: "За мен е голяма чест да бъда назначен за международен доверен партньор на Пи Ар Си Ей, най-голямата професионална пиар общност в света. Приемам това като логично продължение на неуморната ми работа в няколко световни професионални асоциации и мога да гарантирам, че приносът ми към важната мисия на Пи Ар Си Ей ще бъде значителен."
Асоциацията Пи Ар Си Ей е глобален поддръжник на високите постижения в областта на публичните комуникации, фокусирана върху растежа и развитието на индустрията чрез обучения, нетуъркинг и събития, споделянето на добри практики и представянето на таланти. С офиси в Лондон, Хонконг, Дубай, Сингапур и Буенос Айрес, асоциацията представлява повече от 35 000 пиар професионалисти от 82 държави по света и апелира към своите членове да се придържат към най-високите стандарти на професионалните и етични практики. Пи Ар Си Ей управлява също така Световната пиар организация Ай Си Си Оу, която обединява 41 пиар асоциации и 3000 агенции в целия свят, както и "Ел Джи комс" (LG Comms) - членския орган за комуникациите на местните власти в Обединеното кралство, се посочва в съобщението.