Българската поетеса от Кипър Василка Хаджипапа беше представена на 23 юни на камерната сцена на театър „Сълза и смях“ в София със своята последна книга „Огледални Вселени“. Сънародничката ни живее на островната държава от 40 години. Там е създала цялото си творчество, информира за БТА Живка Милова от "БГ Фактор" – електронното издание на българите в Кипър. 

В рамките на събитието беше представена и двуезичната (на български и гръцки език) книга на Георги Константинов "Дърво и птица“. В края на 2021 г. поетът беше удостоен със званието почетен член на Съюза на писателите в Кипър, припомнят от "БГ Фактор". 
Вчерашното събитие беше организирано от Българския културен център „Възраждане“ в Лимасол и читалище „Славянска беседа-1880“ – София и премина под егидата на Посланика на Кипър в България Мариос Кундуридис. Вечерта в камерната зала на читалище "Славянска беседа-1880" бе огласена от песните на Даниел Спасов и Милен Иванов. Звученето им хармонираше с поетичните слова на Василка Хаджипапа и Георги Константинов. 
Двамата поети поднесоха своите стихове като своеобразно пътуване между реални и въображаеми светове, като движение без начало и край, потапяйки публиката в поетичното измерение на своето творчество.