Плевен посреща в четири леетни празнични вечери звездни имена и състави на българската музика. Това съобщиха за БТА организаторите на културните събития. На най-голямата сцена под открито небе в града - Летен театър "Кайлъка", са очаквани с голям интерес срещите на живо с изкуството на Лили Иванова, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Йордан Караджов, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Роси Кирилова и още популярни изпълнители.
Началото на тези празници на българската музика не случайно ще постави Държавният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”. Утре вечер със свободен вход за публиката прочутият състав ще изнесе концерт от 20:00 часа. Програмата - подарък за плевенчани, е наречена „Кръстопът на приятелството” и е със специално участие на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”. Шоуто ще премине под мотото „Свирни и песни правят магия, танцът е тяхната бурна стихия”.
След този концерт на същата "сцена под звездите" в понеделник – 27 юни, идва националното турне „Вечните песни на България” от 20:00 часа. Програмата е със златни хитове на българската популярна музика и ще бъде представена от Маргарита Хранова, Йордан Караджов, Йордан Марков и Владислав Славов. Ще прозвучат „Една българска роза“, „Песен за българката“, „Огънят, в който горим“, „Тамбуро моя“, „Далечна песен“, „Докога, Маргарито“, „Може би“, „Да те жадувам” и още много песни. Концертът е специален, защото едни от най-обичаните поп звезди на България - Йордан Караджов и Маргарита Хранова, през тази година честват своите 70-годишни юбилеи.
В следващата вечер – 28 юни, вторник, на голямата сцена ще излезе със своя екип от 21:00 часа примата на българската поп музика Лили Иванова. След този очакван празник за сетивата, за който билетите са разпродадени преди месеци, следва последната, четвърта вечер, която също ще събере хиляди фенове на българската музика в Плевен.
На 13 юли от 20:00 часа на сцената в парка, разположена под скалите на кайлъшкия каньон, ще зарадват публиката шест обичани певици - Йорданка Христова, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Роси Кирилова, Нелина и Теди Кацарова. Техният концерт носи красивото име "Обич и песен".
За музикалните събития места могат да се ангажират в мрежите на Eventim и Grabo и от Билетния център на бул. "Данаил Попов" 15, срещу Дома на книгата. Телефонът за резервации е 0887-445-264, уточни за БТА Любомир Пелев от организаторите на тези летни културни прояви.