Двама души са задържани при специализираната полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества, проведена вчера на територията на Горна Оряховица. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).
Задържаните - на 30 и 36 години, са известни на полицията, а по-възрастният е и осъждан. При обиск в 30-годишния мъж криминалистите открили около два грама канабис, същото количество амфетамин и пет хапчета метамфетамин. Последвали процесуално-следствени действия в жилището на 36-годишния мъж, откъдето са иззети към 15 грама канабис, 66 хапчета метамфетамин, шест грама амфетамин, полиетиленови пликчета, електронна везна, както и пари, придобити, според показанията му, от продажба на наркотични вещества.
С полицейски заповеди двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. В хода на образуваното досъдебно производство са разпитани свидетели и са извършени проверки и в други жилища, където са открити още около грам канабис и към три грама амфетамин.