Вчера изтече срокът, в който собственикът на Стъклената будка на бул. „Липник“ до църквата „Св. Архангел Михаил“ Веселин Ставров трябваше да я събори и да предаде терена на Общината.
По тази причина в 10 сутринта пред обекта се струпаха общински чиновници, охранители от КООРС и полиция. Стъклената будка обаче си беше на мястото и работеше. Представителите на Общината разговаряха с Веселин Ставров и направиха оглед. Той беше изненадан от силното присъствие на органите на реда, което общинарите обясниха с опасенията за нарушаване на обществения ред. До нищо такова не се стигна.
Пред „Утро“ Ставров заяви, че е изгубил битката и след 3 март ще започне да изпълнява разпореждането. Това не е някаква картонена кутия, а масивна постройка, освен това имам и стока, така че нямаше как за 5 дни да предам обекта, обясни той. Ставров обаче държеше да подчертае, че със събарянето на тази спирка се затрива една русенска емблема.
Зам.-кметът Даниела Шилкова обясни, че до дни ще бъде изготвен констативен протокол и след това ще бъде задвижена процедура за премахване на будката като незаконна. Тя обаче се надява, че до принудително изпълнение няма да се стигне, като има предвид обещанието на Ставров.