Концерт-спектакълът „Светът на киното в музиката“ потопи Ямбол в незабравими филмови мелодии тази вечер. Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров и Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов сътвориха истинска творческа синергия на сцената на лятното кино в града. Публиката им отвърна с бурни аплодисменти и ги извика на бис. Мелодии от прочути филми – на Чарли Чаплин, „Имало едно време в Америка”, „Кръстникът”, „Убий Бил”, „Кабаре”, „Флашданс”, „Хубава жена“ и др. огласиха градския парк на Ямбол.
Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров и Плевенската филхармония, заедно с джаз музикантите Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов, сътвориха магична спойка на сцената. „При едни такива дълги турнета, пътувания, пък и на самата сцена, няма как да се получи, ако не сме близки приятели. Тогава всеки хвърля егото си и е в услуга на другия. Това страшно много заразява публиката, даже и хората, които не си дават сметка, то им въздейства“, каза пред репортер на БТА Хилда Казасян.
„Имайки предвид тези две години, в които представяхме „Да послушаме кино“, какво щастие беше и за нас и за публиката, си казахме, че не може това щастие току така да свърши. Връщахме се от Варна след един концерт, а по магистралата едно слънце грееше. Аз си казах, ама как, това е океан от световната филмова музика. Моментално започнахме да го мислим и ето вече е факт. Турнето е с невероятен успех, за което благодаря на Бога и на хората“, каза още джаз певицата.
„Светът на киното в музиката“ гостува в Ямбол в рамките на 36-ите музикални празници „Златната Диана“, а БТА е медиен партньор на турнето на концерт-спектакъла.