Носителките на титли от Големия шлем Симона Халеп и Бианка Андрееску ще играят една срещу друга на полуфиналите на турнира по тенис на трева в Бад Хомбург (Германия) с награден фонд 239 477 долара.
Бившата номер 1 в света Халеп, която е четвърта поставена, спечели срещу шестата в схемата Аманда Анисимова (САЩ)  с 6:2, 6:1 за 56 минути.
Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Бианка Андреску (Канада) елиминира водачката в схемата Даря Касаткина (Русия) с 6:4, 6:1. За канадката това е първи полуфинал в турнир на УТА за годината.
Защитаващата титлата си и номер 3 в схемата Анжелик Кербер, която спечели "Уимбълдън" през 2018 година, отпадна на четвъртфиналите. Тя загуби от деветата поставена Ализе Корне (Франция) с 4:6, 6:2, 6:1 за близо два часа на корта. Корне наниза 38 печеливши удара за успеха.
Бившата финалистка на "Уимбълдън" Забине Лисицки отпадна от надпреварата. 32-годишната германка, която се завърна на корта през миналата седмица след продължително лечение на контузия, загуби от Каролин Гарсия (Франция) с 3:6, 6:7(7) за 1:56 часа.