Министърът на индустрията и модерните технологии на Обединените арабски емирства д-р Султан Ал Джабер подчерта значението, което ОАЕ отдава на сътрудничеството с Гърция, предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА.
В изявлението си при откриването на бизнес форум министърът, който е ръководител на голяма бизнес делегация в Атина, каза, че стратегическите отношения с Гърция са основен приоритет за ОАЕ и изрази желание за развитие на двустранните отношения, като посочи и необходимостта от търсене на области за сътрудничество. Оценявайки първия ден от посещението си, той каза, че има много възможности за сътрудничество между ОАЕ и Гърция и подчерта необходимостта от осезаеми резултати възможно най-скоро.
Фокусирайки се върху посещението си в Атина, министърът каза, че то бележи важен етап в партньорството "с тази важна страна", Гърция, и посочи, че посещението е няколко седмици след значимото официално посещение на премиера Кириакос Мицотакис в Абу Даби.
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)