Община Банско разработи първи брой на Електронен бизнес бюлетин, с цел информираност на бизнеса в региона, съобщиха от общината. Изданието ще бъде ежемесечно и в него ще бъде публикувана информация за бизнес събитията в общината, инвестиционни намерения, нивата на безработица в община Банско, както и свободните работи места, обявени в Дирекция „Бюро по труда“. 
Електронният бизнес бюлетин ще проследява и възможностите за финансиране по европейските фондове и програми, както и възможностите за участие на бизнеса в панаири, търгове и конкурси. С изданието се цели да се подпомогнат бизнес партньорства, а сред предоставената информация ще има такава за публични обсъждания на законодателни инициативи и промени, както и за обявените обществени поръчки от община Банско. 
Намерението на общината е рубриките в бюлетина да се допълват в съответствие с интереса на работодателите и получената обратна връзка, посочват от общинския пресцентър. Оттам допълват, че бюлетинът ще е достъпен на интернет страницата на общинската администрация.  
Община Банско стартира и създаване на Електронен бизнес каталог, който ще е в помощ на бизнеса и гражданите. В тази връзка от администрацията приканват всички фирми, които осъществяват дейност на територията на общината, да се включат в безплатната услуга – Бизнес каталог на община Банско. За целта е необходимо да бъде попълнена анкетна карта в срок до 1 септември, съобщават от общината.