Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на директора на „Вътрешна сигурност“ ключовете на пет нови специализирани оперативни станции, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Така служителите на дирекцията ще посрещат професионалния си празник - 5-и юли, с нова специализирана система за противодействие на престъпността. 
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков подчерта, че дирекция „Вътрешна сигурност“ има специфична компетентност по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, извършени от служители на МВР, както и по прилагането на мерки за превенция и противодействие на корупцията в системата – области, приоритетни за министерството. 
Според него проектът „Изграждане на специализирана оперативна система за противодействие на престъпността в МВР“, финансиран със средства по фонд „Вътрешна сигурност“ 2014-2020 г., открива нови възможности пред служителите на дирекцията при провеждането на специализирани полицейски операции. Сред тях е автоматизираната аудио и видео-комуникационна система с мобилни оперативни станции, която ще повиши ефективността и възможностите при провеждането на оперативно-издирвателните действия. 
Заедно с директора на дирекция „Вътрешна сигурност“ ст. комисар Георги Георгиев, министърът се запозна  детайлно с възможностите на новата техника.  Молебен за здраве отслужи отец Стилиян Табаков от Софийската митрополия.