Промени в желанието на гостуващите Грузия и Република Северна Македония наложи промяна и в плановете на щаба на младежкия национален отбор по баскетбол. 20-годишните надежди на България трябваше да имат по една среща с гостите - на 1 и 3 юли. Вместо това тимът, воден от Георги Младенов и Милен Дудев, ще изиграе по две проверки с всеки от съперниците.
В момента отборът, воден от Георги Младенов и Милен Дудев, се подготвя във Вършец за мачовете от Европейското първенство в Дивизия Б в Тбилиси, Грузия. Първенството ще се проведе от 15 до 24 юли. България остана без един силен конкурент, след като Полша получи право на промоция в Дивизия А заради изваждането на Русия и Беларус от турнирите за подрастващи. Останалите съперници на националите в Тбилиси ще бъдат Латвия, Унгария и Ирландия.
Така на 1 и 2 юли от 18:00 часа тимът ще срещне Грузия в зала "Триадица", а на 3 и 4 юли съответно от 18:00 и 12:00 часа са проверките срещу западните ни съседи.
Преди това българите ще гостуват на Румъния за контроли на 25 и 26 юни. Румънците ще върнат визитата на 10 и 11 юли в София.