Поради големия интерес към премиерния спектакъл на "Есмералда Парижката Света Богородица", в продажба са билети за нова дата - 1 юли, петък. Билетите за премиерата на 30 юни на Античния форум свършиха, обяви за БТА директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов.
Ще има и трето представление на рок операта на 2 юли.
За първи път за меломаните ще има още една трибуна с 500 места. „Средствата за изграждането и са осигурени от Настоятелството на Старозагорската опера, специални благодарности за Татяна Станчева, председател на настоятелството“, изтъкна пред БТА Огнян Драганов. 
Това е световна премиера за постановката на рок операта, създадена през 1998 г., защото за първи път в нея ще участват симфоничен оркестър и хор.
Режисьор на спектакъла е Виолета Горчева, диригент Владимир Бошнаков, хореограф е световноизвестният Марио Пиаца, а автор на сценографията, костюмите и художественото осветление е Денис Иванов. Художественият превод е дело на поета Йордан Пеев. Спектакълът е дебют за Милена Филева, която ще представи ролята на Есмералда, уточни за БТА Огнян Драганов.