“Електроразпределителни мрежи Запад”, доскоро “ЧЕЗ Разпределение”, през 2022 г. ще инвестира в област Ловеч 2,37 милиона лева, като средствата ще бъдат вложени основно в реконструкция на мрежите ниско напрежение и изграждане на нови съоръжения. Това е станало известно на среща при областния управител Виктор Стойчев на ръководството на групата “Електрохолд”, доскоро ЧЕЗ,  с местните власти в областта, съобщават от областната администрация.
На срещата Стойчев е подписал споразумение за партньорство с Георги Миков, изпълнителен директор на „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД, и Виктор Станчев, главен оперативен директор на „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД. 
Общите принципи, записани в документа, целят както професионализъм, отговорност, уважение, доверие и взаимност в изпълнение на функциите на всеки от партньорите, така и въвеждане на иновации, устойчиво инвестиране и подобряване на качеството на живот, в съответствие с националните и местните интереси. 
Сред по-големите инвестиционни проекти на дружеството са модернизацията на възлова станция „Беглеж“, в която ще се вложи четвърт милион. Близо половин милион ще бъдат вложени в присъединяване на нови клиенти. 
Сред приоритетите на “Електрохолд” е и електронното обслужване. В момента са дигитализирани над 80 процента от услугите на снабдителната компания “Електрохолд Продажби” и над 90 на сто от услугите на разпределителното дружество ЕРМ Запад.  
Срещата в Ловеч е част от серия срещи на ръководството на “Електрохолд” с представители на местните власти в Западна България, допълват от областната администрация.