Двама мъже са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщават от Областната дирекция на МВР в Ловеч.
Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са извършили проверка на търговски обект в града. Там са открили и иззели стъклено шише с кристалообразно вещество, което при тестване с полеви тест е реагирало на метамфетамин. Задържан е 37-годишен мъж, който работи в обекта. В хода на последвалите процесуално-следствени действия в дома на лицето са открити шест пликчета и стъклено шише, съдържащи кристалообразно вещество, реагирало отново на метамфетамин, както и хартиен плик с кетамин, всичко с общо тегло около 180 грама.
В близост до сградата криминалисти са установили 36-годишен, като при извършен му личен обиск са открили стъклено бурканче със суха зелена тревиста маса – канабис, с тегло около 200 грама, и стъклен флакон с 0,5 грама метамфетамин. При последвало претърсване на адрес, обитаван от 36-годишния мъж, криминалистите са открили още около 100 грама канабис.
По случая са образувани две досъдебни производства и работата продължава под наблюдението на Районната прокуратура в Ловеч.