„Благодарим на вас, на България, на „Каритас“ - това са най-честите отзиви на настанените в Русе десетки украински семейства, които получиха от „Каритас“ пакети с продукти за подкрепа. В продължение на няколко дни доброволците на католическата благотворителна организация от Хуманитарния център на ул. „Богдан войвода“ 3 разпределяха комплектите сред нуждаещите се - майки с деца, баби, пенсионирани възрастни хора, намерили убежище в Русе от ужаса на войната. Пакетите съдържаха разнообразни хранителни и нехранителни стоки. Някои от получателите се отказваха от част от продуктите, за да има за други хора в нужда.
Акцията стана възможна благодарение на фондация „За доброто“, която закупи продуктите на обща стойност 3260 лв. Дарението е направено по волята на TBI Bank. По същия начин ще бъде оказана подкрепа на украинските граждани и във Варна и други български градове.
На сайта на „Каритас“-Русе е публикуван актуален списък с вещи и продукти за дарения в помощ на хората от Украйна, които се приемат в центъра на ул. „Богдан войвода“ 3.
Приемат се и парични дарения за каузата „Каритас“-Русе помага на хората от Украйна“ по банкова сметка: 
Първа инвестиционна банка
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG45FINV91501017334928