С фалшиво завещание съсед успял да изтегли близо 15 хиляди лева от сметките на своя починала комшийка. Нейни наследници обаче поискали графологична експертиза на документа и тя установила, че той е подправен. Затова мародерът сега трябва да върне откраднатите 14 979,45 лева плюс още 7258 лв. съдебни разноски, реши Окръжният съд.
Началото на историята е преди 10 години, през 2012-а, когато лелята на наследниците започнала да се държи като психически нестабилен човек, прекратила отношенията си с тях и се преместила да живее на друго място. Там с нея се запознал обвиняемият, който обитавал апартамент в съседство заедно с баща си. По думите му баща му много й помагал и тя от благодарност искала да му остави всичко, но той я убедил да направи завещание в полза на сина му, по него време младеж на 26 г. Скоро след това бащата починал. 
През 2020 г. лелята била настанена в дом за възрастни с деменция, тъй като съседи подали сигнал до полицията за нейно неадекватно поведения. Там била освидетелствана и няколко месеца по-късно починала. 
През юни 2021 г. фалшивият наследник представил на нотариус саморъчно написано завещание с дата от 2016 г. и успял да получи заверка, че документът е легален. С него успял да прибере близо 15 хил. лева от сметки на починалата в три банки. Наследниците обаче научили за смъртта на роднината си и за саморъчно написаното завещание и поискали графологична експертиза. Нейното заключение гласи, че нито текстът е написан от починалата, нито подписът е неин. Което се оказва решаващ аргумент за съда да постанови нищожността на завещанието и да осъди фалшификатора да върне парите като плати и разноските. 
Решението подлежи на обжалване.