Заключителна дискусия в рамките на инициативата "Български гласове за Европа" организира днес Българската телеграфна агенция. Конференцията ще се състои от 10:00 до 12:00 ч. в зала "МаксиМ" на БТА. 
Дискусията ще бъде открита от генералния директор на БТА Кирил Вълчев. Участие в нея се очаква да вземат евродепутатите Андрей Новаков, Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки. Социолози, журналисти и експерти по европейските политики ще говорят за перспективите пред Европейския съюз (ЕС). Разговорите ще поставят акцент върху резултатите от първото в такъв мащаб допитване до гражданите на ЕС за бъдещето на Съюза.
Заключителната конференция ще се излъчва на живо във фейсбук, както и в ютуб.
Всичко най-важно от дискусията следете и на официалната страница на БТА в интернет, както и на специалната платформа на "Българските гласове за Европа" тук
"Българските гласове за Европа" се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа от ноември 2021 г. до юни 2022 г. В рамките на цялостната инициатива БТА организира редица дискусии в своите пресклубове в страната, както и в Скопие (Република Северна Македония), Босилеград (Сърбия) и Тараклия (Молдова).
Бяха поставени редица теми, свързани с развитието на България и Европейския съюз, за осъществяването на младежките политики и политиките за гражданските права, за Зелената сделка и опазването на околната среда, за икономиката и регионалното развитие, културата и културното наследство, за здравеопазването и спортта, борбата с корупцията и престъпността и др. На всяка от срещите екипите на БТА представиха видеоанкети и журналистически материали за очакванията на гражданите за Европа. Експерти от различни сфери обсъдиха и възможността за разширяването на ЕС.