Русенският производител на локомотиви „Експрес сервиз“ започва най-голямото досега разширение на завода си на гара „Образцов чифлик“. Строи се продължение на Колоосен цех, като новата разгъната площ ще бъде около 4000 кв.м. В цеха ще има 3 коловоза, удобни ремонтни канали, естествено осветление. В сградата ще се локализират по-сериозните и тежки ремонти на дизелови и електрически локомотиви. Тя ще има достатъчна дължина и за ремонт на мотрисни влакове.
Както и сегашните цехове, и този ще бъде покрит с фотоволтаични панели, които ще произвеждат електроенергия за собствени нужди и за продажби в моменти на излишък. Амбициите на компанията са да бъде най-зеленият железопътен завод в Европа, а плановете предвиждат производството да стане на 100% въглеродно неутрално до 2030 година.  
Философията на компанията е, че мястото на индустрията  тежкото производство не е в градовете. Те са за живеене, за разходки, за учение и забавление. Затова не просто строи цеховете си, а ги вгражда в заобикалящата ни природа. Съотношението между застроената и озеленена площ превъзхожда стандартите в бранша. За зеленината в завода се грижат градинари. Засадени са над 300 дървета - широколистни и иглолистни видове и овошки. Поддържат се над 18 дка зелени площи. За всеки новопроизведен дизелов локомотив „Експрес Сервиз“ засажда 10 дървета.