Непрекъснато се увеличават привържениците на реферндума за по-голяма самостоятелност на Крим в центъра на Симферопол. Те скандират "Русия!" и са се устремили към сградите на властте. "Днес над зданието на парламента на Крим беше издигнат руски флаг и повече той няма да бъде спуснат", обяви местният политик Олег Слюсаренко, цитиран от РИА Новости. Целият център на Симферопол в момента е отцепен от полицията.
Отново около сградите на властта се провеждат два паралелни митинга на татари и на рускоговорящи граждани с обща численост около 10 000 души. Те са разделени от полицейски кордон.

Информационните агенции предават, че току що кордонът е разкъсан от кримските граждани, желаещи провеждането на референдум за държавната принадлежност на региона. Те са достигнали сградата на Върховния съвет на Крим, съобщава РИА Новости.
„Дойдохме, за да бъдем тук в момента, когато се решава съдбата на Крим и за да напомним на нашето ръководство за нашите възгледи и интереси”, заяви участник в акцията.

Столицата на Крим Симферопол е обхваната от хаос и паника - магазините затварят, хората спешно напускат работните си места, родителите прибират децата си от училищата и детските градини, съобщава Обозреватель.

В града практически не работи общественият транспорт. „Хората по улиците са много малки и бързат спешно да приключат с важните си работи, да се върнат по-скоро по домовете си и да не попаднат под възможен обстрел”, твърдят очевидци.

Местна медия съобщава, че бронетранспортьорите без опознавателни знаци, които бяха забелязани тази сутрин на подстъпите към града, се връщат по местата на постоянната си дислокация.
По-късно стана известно, че Службата за сигурност се отправя към района на Симферопол, за да „прихване руски БТР-и”.

Появи се информация, че кримският парламент може да проведе заседание, на което да разгледа въпроса за разширяването на правомощията на властите в автономната република. депутат. Местен депутат е обяснил пред УНИАН, че окупаторите, които атакуваха сградата, вече допускат вътре депутати. В зданието остават около 50 въоръжени нападатели, които все още не са издигнали никакви искания към властите.