Второто издание на конференцията "Диджитал фор София" (Digital4Sofia) ще се проведе днес в "Интер експо център" в София, съобщават организаторите от "Диджитал фор Фондейшън" (Digital4foundation).
Ежегодно тя събира професионалисти с доказан опит в дигиталния свят - маркетолози, рекламни специалисти, търговци, бизнес консултанти, адвокати, счетоводители, логистични компании, както и бизнес собственици и предприемачи. Тази година темата на събитието е "Иновации в онлайн търговията и разплащания". Лекторите ще представят най-актуалните тенденции в сферата на онлайн търговията и финтех бизнеса в България.
"Диджитал фор София" е част от най-мащабните инициативи за електронна търговия в България и се провежда в още пет областни града в страната, като се посещава от над 3000 души годишно. Тази година изданието в столицата ще посрещне над 250 участници.
Сред партньорите на конференцията са Столична община, Българската финтех асоциация и Българската екомерс асоциация, а своят опит ще споделят представители на успешни български фирми. Конференцията ще открие заместник-кметът по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие'' към Столична Община Генчо Керезов.
Непосредствено след приключването на  "Диджитал фор София" 2022 днес ще се излъчи победителят в "Стартъп Световната купа България 2022". Единственият квалификационен кръг на Световните Стартъп Финали е в Сан Франциско, САЩ, където стартъпи от над 40 държави ще си оспорват наградата от 1 милион долара.