Изложба "Натюрморт" на доц. д-р Ралица Мирчева от Нов български университет (НБУ) се открива днес в галерията  "Кракра" в Перник, съобщиха оттам. Експозицията съдържа 12 картини маслена живопис. Рисувани са през последната година и са подбрани така, че взаимно се допълват и създават интригуваща атмосфера за зрителите.
Всеки натюрморт в изложбата има собствена история, разказана от автора. Посетителите ще видят оригинални композиции, нетрадиционни сюжети, ритъм в цвят и др., отбелязват от галерията.
С този цикъл авторът показва нов поглед в жанра "натюрморт", представен от ъгъла на годишните времена. Тe са претворени в обектите на изобразяване, както и в идейния замисъл на творбите.
Ралица Мирчева е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби, множество самостоятелни експозиции и пленери в България и в чужбина. Работи в областта на рисунката и живописта, както и в съвременните направления на визуалните изкуства, ръчно правена хартия и текстилна триизмерна пластика. Мирчева активно присъства в творческия живот на съвременното българско изкуство. Нейни творби са притежание на престижни частни колекции в Европа, САЩ и България, посочват домакините на изложбата.
Ралица Мирчева е завършила Националната художествена академия, доктор е по "Изкуствознание и изобразителни изкуства", настоящ преподавател, доцент по живопис в НБУ. Член е на Съюза на българските художници. Автор е и на много научни публикации, посветени на изобразителното изкуство и методите на обучение.