Вестник „Утро“ в партньорство с Община Русе започна нова рубрика - „Попитайте кмета!“. Ако улицата пред дома ви е разбита, ако детската площадка се нуждае от ремонт или сте видели друга нередност, която Общината може да поправи, задавайте своите въпроси чрез „Утро“. Ще им отговаря лично кметът Пенчо Милков.
Въпросите си може да задавате на e-mail: [email protected]

При възможност, може да ги придружавате и със снимки.
Желателно е въпросите да не са анонимни и да са от реални, а не регистрирани специално за случая електронни адреси. При желание може да посочите телефон за обратна връзка.
Попитайте кмета чрез „Утро“!
Днес ви предлагаме новите въпроси и отговори.

Може ли да се асфалтира
площадката пред блок „Бачо Киро“?

Обръщам се към Вас от името на живущите с предложение за асфалтиране на площадка пред блок „Бачо Киро“, бул. „Скобелев“ 52.
Донка Калинова

Ремонтите започнаха от
най-старите квартали

Уважаема г-жо Калинова,
Предвид тежкото състояние на междублоковите пространства в града, назначих служители, които ежедневно правиха обходи във всеки от кварталите, измерваха ги и заснемаха състоянието им. Така във време на криза успяхме да отделим 3,5 млн., с които изцяло подобрихме условията в един от най-старите квартали в Русе.
Целта ни е това да се случва всяка година и целенасочено да ремонтираме квартал след квартал,  с което спестяваме време на работните бригади в преместване на техниката и лутане по сигнали, а така или иначе междублоковите пространства масово са за ремонт. 
Пенчо Милков,
кмет на община Русе