Лекомислено тиражираната от някои медии без проверка новина, че бурята в понеделник била отнесла временния покрив на Русенската опера, предизвика директора Пламен Бейков да реагира с основателно възмущение. 
„Това не е вярно! Временният покрив на сцената (а не на Операта!) удържа на всички бури и снегове в продължение на година и половина - изключително добро съоръжение, майсторски проектирано и направено от русенските проектанти и строители! През изминалата седмица временният покрив бе внимателно демонтиран, за да може през тази седмица да започне поставянето на постоянния покрив. За съжаление бурята завари нашата сцена без покрив под открито небе. Въпреки това няма нанесени никакви поражения, освен намокрянето, на което нашата изстрадала сцена вече привикна... А във фоайето на Операта вчера безпрепятствено се проведе поредния образователен концерт. Благодаря на приятелите, които загрижено ми се обадиха, след като чуха „новината“ за отнесения от бурята покрив“, заяви именитият бас, който съчетава творческата си кариера с административното ръководство на операта.
Както „Утро“ вече съобщи, по план тази седмица трява да започне монтирането на елементите на постоянния покрив, а след това и покриването. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за проект за ремонт на сцената, която също пострада при пожара, като за целта държавата отпусна 3,6 млн. лева.
Готови са и резултатите от геоложките проучвания, които да покажат дали има пропадане на сградата. Заклъчението е, че почвата под сградата е относително стабилна, няма активност, няма и допълнително фатално нанесени щети от гасенето на пожара.