Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) поддържа дългогодишно партньорство с Българския културен институт (БКИ) във Виена – Дом Витгенщайн. Един от най-положителните резултати от сътрудничеството между двете институции е вече факт – библиотеката на Дом Витгенщайн има електронен каталог, който е публично достъпен в интернет. Използваната автоматизирана библиотечна система е „Автоматизирана библиотека“ на фирма „PC-TM“ – софтуер, разработен в България с широко приложение в българските библиотеки, съобщиха от екипа на УниБИТ.
Експертните дейности по описването на фонда са дело на преподаватели, докторанти и студенти от УниБИТ, които последователно - чрез поредица практики във Виена, полагат усилия да направят колекцията на института видима за обществото. 
През месец май 2022 г. екип от преподаватели, млади учени и студенти отново са имали възможност да посетят Дом Витгенщайн. В продължение на една седмица групата описва различни по тематика и области на знанието издания. Фокусът е насочен основно към каталогизирането на българска художествена литература, исторически трудове, сборници от научни конференции и издания, свързани с различни аспекти на българо-австрийските отношения. По-голямата част от библиотечния фонд на българския институт във Виена е вече обработен от екипите на УниБИТ. Предстои да се опишат най-новите постъпления и дарения към библиотеката при следващите, вече планирани, посещения на преподавателите и възпитаниците от висшето учебно заведение.
За да се потопят в историческата атмосфера на създадените между България и Австрия връзки, за екипа на УниБИТ е организирана туристическа обиколка на „българските“ места във Виена: улица „Фелдгасе“ 1 (там се е помещавала печатницата на Хр. Г. Данов) и редица други забележителности в историческия център на града. Проф. Румяна Конева – български историк и директор на Дом Витгенщайн, е изнесла лекция, посветена на проф. Иван Шишманов и неговия принос като строител на Обединена Европа.
По време на престоя в Австрия е посетен и град Баден, известен с лечебните си топли минерални извори. Там групата следва специален културен маршрут, в който са включени знакови места: градският площад на Баден, Розариумът, резиденцията на австрийския император Франц Йосиф и къщата, в която е отсядал Бетховен.  Специално внимание е отделено при посещението на Австрийската национална библиотека, защото нейната архитектура и история са пряко свързани с професионалните и научни интереси на екипа от УниБИТ.