Мартин Цирков ще води „Дунав“ във Втора лига като старши треньор на отбора, съобщи за „Утро“ техническият директор на клуба Светлин Симеонов-Пинчера. Първи помощник на Цирков с равен ранг ще е Ивайло Кирилов. Двамата работиха ката тандем през последната година и доведоха тима до завръщане в професионалния футбол.
В същото време „Утро“ научи, че тиражираната от някои медии новина за привличане на юношата на „Левски“ Мартин П. Петков в русенския отбор е леко преувеличена. Роденият на 1 януари 2001 година офанзивен полузащитник се изписва така, защото докато беше при столичани, имаше още един Мартин Петков.
Да, разговори с „нашия“ Мартин Петков са водени, но договор с него няма. Младежът дал предварителен утвърдителен отговор да се премести в Русе, но последната му дума щяла да е факт на 7 юни. До тогова той може да прегледа оферти от други клубове и да се размине с „Дунав“.
Въпросният футболист записа през миналата година 20 мача с 6 гола и 2 асистенции за отбора на „Етър“. После премина в „Ботев“ /Враца/, където обаче излезе на терена само в три двубоя.
На 8 юни дунавци ще се съберат от 18 часа на Градския стадион за първа тренировка. От 20 юни ще са на лагер в Трявна. Ясна вече е и програмата с контролни мачове.
А тя включва: 22 юни - „Дунав“-“Литекс“, 25 юни - „Дунав“-“Етър“, 30 юни - „Дунав“-Янтра“ /Габрово/, 6 юли - „Дунав“-“Спартак“ /Плевен/, 9 юли - „Дунав“-“Локомотив“ /Горна Оряховица/.
Първите мачове от първенството на Втора лига ще са на 15 юли.