Да покрие над 2000 декара в Русенско с фотоволтаици иска пловдивската фирма „Грийн проджектс дивелъпмънт“ ООД. Инвестиционното предложение вече е внесено в РИОСВ-Русе и се очаква становището на екоинспекцията дали е необходимо извършване на ОВОС или не. 
Намеренията на фирмата са да покрие със слънчеви панели пет парцела в землищата на Кацелово, Острица и Каран Върбовка в община Две могили. Терените са съседни и образуват парцел с приблизителна дължина от около 4,6 км и ширина между 350 и 850 метра. В него ще се разположат 362 048 фотоволтаични панела с единична мощност 560 Wp. 806 стрингови инвертори ще преобразуват правият ток в променлив, а свързването с енергийната мрежа ще става чрез 35 трафопоста.
Инсталираната мощност на централата ще е до 195 MWp, която да произвежда не по-малко от 1419kWh/kWp/y и не по-малко от 276.7GWh на година.
С цел балансиране и съхранение на енергия е предвидено монтиране на група от 43 40-футови контейнери оборудвани с литиеви батерии тип „LFP“. Един 40 футов контейнер е предвиден за съхранение на 2 MWh, така че максималното количество енергия, която ще може да се съхранява за тъмните часове на деня, е 86 MWh.
За имотите предстои провеждане на процедура по промяна предназначението на земята. С ОУП на Община Две могили за територията на имотите е предвидена проектна зона за фотоволтаични паркове.