Испания и Португалия завършиха 1:1 в дербито от Лигата на Нациите в Лига "А", група 2, което се игра в Севиля.
Първият шанс в мача бе за гостите, но пропуск направи нападателят на Милан Рафаел Леао. В 25-ата минутаа Испания направи бърза контраатака, при която Гави изведе Пабло Сарабиа, който подаде на Алваро Мората и нападателят вкара своя четвърти гол за "Ла Фурия Роха" в последните си 4 мача за тима.
Веднага след това Гави създаде още една чудесна възможност, но халфът на Валенсия Карлос Солер пропусна при първия си шут, а не бе точен и при добавката. Страстите се нагорещиха в края на първото полувреме и съдията Майкъл Оливър бе принуден да покаже три жълти картона в рамките на три минути.
През втората част малко след като измина час игра на терена се появи Кристиано Роналдо в търсене на обрат за Португалия. Това стана в 82-рата минута, когато Рикардо Хорта вкара с много точен удар. В края на мача Жорди Алба направи пропуск за Испания. 
В другия мач от групата Чехия се наложи над Швейцария като домакин с 2:1 и поведе в класирането. Домакините излязоха напред в резултата още в 11-ата минута, когато най-съобразителен на задна греда беше Ян Кухта. Отборът на Мурат Якин изравни точно преди края на първата част с попадение на Ноа Окафор.
Чехия постигна победата си в 58-ата минута, когато удар на Якуб Янкто бе отклонен от защитника на Айнтрахт Франкфурт Джибрил Соу, който си вкара автогол, заблуждавайки вратаря Яно Зомер.