Неосъществени политици и бивши служители на „Нелсен Чистота“ са заподозрени от фирмата в умишлени саботажи срещу нея и общинската управа. Това се казва в разпространено вчера съобщение на компанията за своеобразен флашмоб (внезапно събиране на хора), но изпълнен с битови отпадъци.  
Вчера сутринта служители на „Нелсен“ се натъкнали на камари боклуци, разхвърляни на улиците „Муткурова“ и „Шести септември“ в непосредствена близост до църквата „Свети Георги“. Различни отпадъци се валяли по тревата. За злонамерената акция са събрани кубици боклук от други части на града. След почистването на района фирмата е извозила шест пълни контейнера тип бобър. 
Заснета е още една „безумна акция“ по определение на потърпевшата фирма - камери на здравно заведение в града са засекли вчера сутринта човек, който е разпилявал чували с боклуци в един от кварталите на града.
По този повод „Нелсен Чистота“ заяви, че „обмисля да организира конкурс за снимка в социалните мрежи на граждани, които умишлено изхвърлят битови и други отпадъци до контейнерите, вместо в тях, независимо че не са пълни“.