61-годишният убиец на съпругата си в Могилино миналото лято ще лежи в затвора до края на живота си, реши вчера петчленен състав на Окръжния съд.
Пламен Бонев, възпитаник между другото на едно от най-елитните училища в Русе, систелно тормозел жена си и често я пребивал, особено след запой. Причините били различни - от начина на връзване на доматите в двора, до почистване на къщата.
На 12 юни миналата година насилникът започнал да пие още от сутринта и да се заяжда с 59-годишната си жена, а около обед я пребил до смърт с малка брадвичка. След като жертвата припаднала на леглото, Пламен излязъл и се върнал вкъщи следобед. Щом влязъл в къщата, видял, се обадил в полицията в Две могили, че е намерил жена си мъртва.
Пред пристигналите полицаи той заявил, че е бил на пазар в Две могили. Като се върнал, установил, че съпругата му не мърда и не диша и се обадил на тел.112 за помощ. Огледът на трупа от съдебен лекар обаче установил рани по тялото на жената, а аутопсията показала, че смъртта е настъпила след удари по главата с тъп предмет. Така убийството светкавично беше разкрито, а Пламен оттогава е в ареста. Освен пожизнено настаняване в Белене наказанието му включва и изплащане по 130 000 лева на всяка от двете си дъщери за смъртта на майка им, което най-вероятно никога няма да стане. Наред с това Бонев трябва да покрие и разноските по делото.   
Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.