Красимира Василева Хаджийска поема функциите на главен оперативен директор на „Нова броудкастинг груп“. Назначаването й е обявено от изпълнителния директор Стефана Здравкова, съобщават от компанията.
Хаджийска е част от екипа на „Нова броудкастинг груп“ от 19 години, а от 2013 г. поема стратегическото управление на отделите „Продажби“, „Маркетинг“ и „PR“. „Със солидния си опит в сферата на продажбите и публичните комуникации, тя отлично познава медийния пазар и с екипа си активно участва в неговото развитие. Красимира Василева Хаджийска стои в основата на добрите партньорства и успешните преговори за присъединяване на редица международни телевизионни канали към портфолиото на Нова Броудкастинг Груп. Сред тях са The Walt Disney Company, FOX, AXN, Discovery и др.“, пишат от компанията в свое съобщение.
Изпълнителен директор на „Нет инфо“ ще е Александър Варов. До този момент той е съвместявал позициите на търговски директор и портфолио мениджър на дъщерното дружество на „Нова броудкастинг груп“.
Емануил Манолов е новият оперативен директор на „Нет инфо“. Той е част от екипа на компанията от 2001 г. В последните седем години е мениджър „Софтуерно развитие“, а преди това е заемал различни мениджърски позиции, свързани с продуктовото портфолио. Като програмист е работил по всички основни проекти на компанията. Емануил Манолов е магистър по „Компютърни науки и информационни системи“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (СУ). Бил е и асистент към Факултета по математика и информатика на СУ.
Досегашният търговски мениджър „Разпространение“ на „Нова броудкастинг груп“ Павел Благов е назначен за директор „Разпространение на съдържание и нови платформи“. През последните седем години той е отговарял за дистрибуцията на телевизионните канали на компанията. От 2016 г. е ментор на социални предприемачи в инициативата „Промяната“.
„Вярвам, че вътрешната промоция на доказани професионалисти с дългогодишен опит е от важно значение за развитието на компанията и утвърждаване на нейните позиции като неизменен фактор в медийния сектор в България“, коментира Стефана Здравкова по повод новите назначения.