Депутатите ще обсъдят проект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2022 г., свързан с  атестацията на преподавателите във висшите училища. Това предвижда проектът на програма за работа на депутатите тази седмица.
Измененията са внесени от парламентарната група на "Има такъв народ". С тях се цели да отпадне методиката за атестация на университетските преподаватели, определяна с акт на Министерския съвет и по този начин парите, отпуснати за увеличение на възнагражденията на университетските преподаватели в бюджета за тази година от 20 млн.лв. да достигнат до висшите училища. 
В проекта на програма за дневен ред са включени първите четения на промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, в Закона за платежните услуги и платежните системи, както и на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки. Продължението на първото четене на Законопроекта за българския език, също е в проекта за дневен ред тази седмица. На второ четене се очаква да бъдат обсъдени промените в Закона за генетично модифицирани организми, както и в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.