Застрахователна компания „Лев инс“ АД е задължена от Окръжния съд да плати на 40 000 лева обезщетение на пътник в катастрофирал автомобил и над 8000 лева за лечението му.
На 31 август 2018 година около 3.30 часа 40-годишният тогава С.Ю. се возел на предната седалка в управляваното от приятеля му Т.М. пежо по пътя Велико  Търново-Русе. При спускане по наклон автомобилът навлязъл в покрит с кал участък, унесъл се и със скорост 125 км/ч се блъснал в крайпътно дърво. След това се завъртял, при което от него изхвръкнали двигателят и други по-дребни части и вещи, след това колата се блъснала странично в друго дърво. С.Ю. получил счупвания на дясното рамо, лявото бедро и други наранявания. Приет е в интензивно отделение в критично състояние в болница „Канев“, където 6 месеца бил обездвижен, изпитвал силни болки, не можел да спи и изпаднал в депресия.
С.Ю. предявил претенция към ЗК „Лев инс“ АД, където била сключена застраховка „Гражданска отговорност“ за пежото, но не бил удовлетворен от предложената му сума и се обърнал към Окръжния съд. Магистратите му присъдили 50 000 лева обезщетение, намалено с 20% за съпричиняване, тъй като по време на удара бил без колан. Освен това, дружеството следвало да заплати и 8023 лева за лечението на пострадалия и разноските по делото.
Застрахователят обжалвал, но Върховния касационен съд потвърдил и решението и то вече е в сила.