Музикантът Александър Хинчев ще изнесе безплатен клавирен рецитал в Полския институт в София. Това ще се случи на 28 май (събота) от 18:00 ч., съобщават организаторите. Събитието е част от 53-ия международен фестивал „Софийски музикални седмици“.
В програмата на концерта са включени произведения на Фредерик Шопен, Роберт Шуман, Клод Дебюси и Морис Равел.
Александър Хинчев е възпитаник на Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”. След това учи при Винченцо Витале в академия „Санта Чечилия“ в Рим, където се дипломира с отличие и специална награда на журито. 
Музикантът е лауреат на международния конкурс „Бузони“ – Болцано. Носител е и на първа награда на международния конкурс за пиано в Будапеща. Гастролирал е в Италия, Австрия, Испания, България, Германия, Русия, Украйна, Литва, Франция, Унгария, Белгия, САЩ, Япония, Мексико и др. Концертирал е с едни от най-великите певци и инструменталисти, сред които Борис Христов, Кати Берберан, Франко Маджо Ормецовски и др. През май 2014 г. е удостоен с почетен златен медал от Министерство на културата на Република България за изключителни заслуги при международното честване на „100 години Борис Христов“.