Златна значка „Русе“ получи от кмета Пенчо Милков диригентът Димчо Рубчев - символ, стожер и двигател на общинския духов оркестър „Биг Бенд Русе“, който насколо отбеляза 60-годишния си юбилей. 
„Вашият живот е посветен на Русе и хората ще Ви запомнят точно така - като човек, творил с чест и достойнство“, поздрави го кметът.
Двамата обсъдиха създаването на младежки духов оркестър, който да участва в празничните чествания на Русе. Най-голямата пречка за това може да се окаже нежеланието на младите хора да изберат за свое поприще духовата музика, въпреки че НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ предлага добри условия за обучение. За тази се тревога говори Димчо Рубчев, а Пенчо Милков му предложи музикантите от бенда да дават уроци на желаещите и това да стане официална част от учебната програма.
Димчо Рубчев е начело на „Биг Бенд Русе“ от 27 години, през които оркестърът се развива, непрекъснато реализира нови творчески идеи, обогатява репертоара и се превръща в един ит символите на града. Самият диригент е носител на множество професионални отличия, сред които Специалната награда на журито в Оломоуц, Чехия (1989) и на 3 награда на конкурс в Нант (1991). При честването на 40-годишнината на оркестъра е награден със „Сребърна лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци.