Театралният режисьор проф. Здравко Митков и композиторът Антони Дончев са сред новите носители на наградите „Златен век“. Общо 24 отличия бяха раздадени на официална церемония в галерия „Средец“ на Министерството на културата, съобщават от ведомството.
„В навечерието сме на това, което за мен е най-светлият български празник, най-светлият български ден и може би нашият истински национален празник”, каза министър Атанас Атанасов по време на церемонията, която традиционно се състои по случай 24 май. Той изрази благодарността си към културните дейци, отличени със „Златен век“. По думите на министър Атанасов пътят, по който всеки творец поема, не е лек. „В момента, в който направиш този избор, знаеш че животът ти ще е много труден и че това е призвание. Това решение не се взема заради материални причини. Знаеш, че цял живот ще трябва да водиш битка, която най-вероятно ще остане неразбрана от хората. И Вие сте тук днес, на тази церемония, защото Вие сте доказали, че в този път има смисъл”, каза още Атанасов. 
Освен проф. Митков и Дончев, с огърлие „Златен век“ бяха отличени още проф. Иван Маразов, Иван Вукадинов и акад. Александър Балкански. Звезда „Златен век“ получиха Владимир Бонев, Рашко Младенов, Красимир Линков и д-р Олга Маркова. Сред останалите лауреати са Франциска Йорданова, д-р Елена Кленина, Томас Фрам, Борис Нешев, Мария (Марта) Миронска, доц. Правда Кирова и др.