Двама педагози от Разград са удостоени с почетната грамота „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Наградите им бяха връчени днес от началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. 
Отличието получиха Красимира Кирчева, старши учител по образователен предмет в гимназиален етап в Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ и Дияна Георгиева – педагогически съветник и учител в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“.
Наградите се присъждат по повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура, и славянската книжовност, за дългогодишна, цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование. 
Предложенията са направени от Регионалното управление на образованието и ръководствата на учебните заведения, където работят учителите за приноса им в развитието на образователното дело в област Разград. 
Ангел Петков изрази уважението и признателността си към това, което правят отличените, за образованието и децата. Той посочи, че тази награда е едно морално преклонение пред труда им, пожела успех на педагозите и да продължат в същия дух.
Преподавателите споделиха, че приемат отличията си най-вече като награда за учениците, защото благодарение на тях и постиженията им са номинирани и удостоени с почетната грамота.