В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, бяха връчени наградите на община Болярово по случай празника. На церемонията днес бяха връчени и награди от името на Съюза на българските учители, съобщиха от общинския пресцентър.
Най-високите отличия на общината за принос в развитието на образованието, българската култура и духовност бяха връчени от кмета Христо Христов. Той подчерта, че и през 2022 г. са предвидени инвестиции и ремонти в общинските училища. Кметът благодари на педагозите и читалищните дейци за съпричастността им и активното участие в социално значими инициативи.
Колективната парична награда бе за учениците от Средното училище ”Д-р Петър Берон” в Болярово, които изнесоха тържествената програма за Националния празник на България. Основното училище „Стефан Караджа“ в село Стефан Караджово също получи колективна парична награда.
Почетни грамоти, почетният знак на общината и парични награди получиха учителите Милена Манолова, Нели Христова, Красимира Николова, Мария Георгиева и Ваня Димова, както и читалищният деец Иван Апостолов.