Южнокорейският актьор Ли Джун-дже, прочул се с ролята си в хитовия сериал "Игра на калмари", премина за първи път по червения килим в Кан като режисьор и сценарист за световната премиера на филма си "Лов", предаде Ройтерс.
Представеният извън конкурсната програма филм е шпионски трилър, чието действие се развива през 80-те години на миналия век на фона нахлуването в Южна Корея на северната й съседка. Освен, че застава зад камерата, Ли Джун-дже е сценарист и продуцент на "Лов" и изпълнява една от централните роли. 
Във фокуса на забързания и изпълнен с екшън трилър са двама южнокорейски шпиони, натоварени със задачата да разкрият севернокорейска "къртица", като в процеса на работа се оказва, че се разследват взаимно. 49-годишният Ли Джун-дже играе единия от двамата шпиони. 
Актьорът споделя, че дългата му близо три десетилетия кариера е била от голяма полза, когато е застанал зад камерата.
"Играл съм в много различни жанрове и си спомнямсцени, които съм снимал като актьор и които са били трудни за заснемане или не са се получавали така, както  съм очаквал", споделя Ли Джун-дже.
"Опитах се да си спомня тези сцени, когато пишех сценария, за да се уверя, че мога да бъда възможно най-ефективен, когато режисирам", допълва той. 
Ли Джун-дже дебютира зад камера, възползвайки се от глобалния успех на сериала "Игра на калмари", който се превърна в един от големите хитове на стрийминг платформата Нетфликс, и на фона на разпространението по света на други южнокорейски филмови и телевизионни продукции, както и на музика. 
"Изключително съм благодарен, че дебютирам като режисьор по време на този ренесанс на корейската култура", казва още Ли Джун-дже.
Запитан коя от много му роли в "Лов" му е донесла най-голямо удоволствие, южнокореецът без колебание отговаря "актьорската". "Аз съм актьор. Това е моята същност", допълва той.
Суперзвезда в родината си, Ли Джун-дже и преди е гостувал в Кан, за да представи филма "Прислужницата" на режисьора Им Сан-су.