Община Дупница ще назначи 77 безработни за срок от шест месеца по регионалната програма за заетост на социалното министерство, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
Областният съвет за развитие одобри през миналата седмица регионалната програма, в която се предвижда работните места и финансирането за тях да бъдат пет пъти повече от предходната година. За областта ще бъдат назначени общо 310 безработни.  
Всички ще бъдат назначени за срок от половин година, колкото е продължителността на програмата. Финансирането е от държавния бюджет, а заетите ще са на пълен работен ден и 710 лева месечна заплата.
Програмата започва на 10 юни. В Дупница ще бъдат назначени 27 души, а останалите 50 – по селата. За големите села в общината ще има по петима наети, а в останалите села - по двама. Назначените работници ще бъдат на пряка отговорност на кметовете и кметските наместници. Ангажиментите на наетите ще бъдат свързани с поддържане на общите площи, включително детски площадки, гробищни паркове, озеленяване, косене, поливане, почистване, уточниха още от Общината.