На благотворителен кулинарен базар в Габрово бяха събрани средства за стипендии на зрелостници с отличен успех, които са в затруднено материално положение. Базарът се организира от женското благотворително дружество "Майчина грижа".
Продуктите, предложени на базара в центъра на града,  бяха домашно приготвени от дамите на дружеството, които се славят в града с кулинарните си умения - вити баници, милинки, домашно приготвени сладкиши, дребни сладки. На базара имаше и продукти, произведени от местни фирми, които подкрепят дружеството в неговите благотворителни каузи. 
Стефка Василева, председател на дружеството, съобщи, че събраната сума е 1480 лева, като в нея са включени и лични дарения на членове на "Майчина грижа". По думите й, въпреки поскъпването, е имало хора, които са плащали повече от стойността на закупените продукти, а други са дарявали средства, без да купуват.
Средствата, събрани от кулинарния базар, влизат във фонда „Д-р Тота Венкова“. От фонда дружеството дарява еднократни стипендии на зрелостници с отличен успех, които са в затруднено финансово положение. Стипендиантите са по един от всяка от четирите гимназии в Габрово.