Дискусия за бъдещето на Европа през погледа на либералите организира на 25 май (сряда) съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, съобщават от офиса  му. Под наслов "Либерали за бъдещето на Европа: от Конференция до европейска реформа" участниците ще обсъдят окончателните заключения и препоръки на Конференцията за бъдещето на Европа - едногодишно безпрецедентно демократично упражнение, включващо граждани, политици и заинтересовани страни, се посочва в информацията.
Специални участници във форума ще бъдат Стефан Сежурне, председател на групата "Обнови Европа“ в Европейския парламент, Тими Дули, съпредседател на партия АЛДЕ, Анелу Ван Егмънд, зам.-председател на АЛДЕ, Мустафа Карадайъ, председател на ДПС и др.
В първата дискусия, посветена на бъдещето на Европа, ще вземе участие Филиз Хюсменова, дългогодишен евродепутат, член на ЦОБ на ДПС, която, заедно със Стефан Сежурне, ще разгледа резултатите от Конференцията за бъдещето на Европа и ще сподели своите виждания за това как би изглеждал ЕС през следващите години.