От синдикат „Образование“ на КТ “Подкрепа“ в Силистра са предложени за награди шестима учители за принос в образователното дело и постигнати високи резултати в учебно-възпитателната дейност, съобщиха от синдиката.
С наградата „Стоян Михайловски“ на синдиката е удостоен  Ивелин Атанасов Илиев – старши учител от гимназиален етап в СУ „В. Левски“ в гр. Дулово - за въведени иновации в образованието и постигнати отлични резултати. С наградата „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката е отличена Ваня Янкова – старши учител  в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ в Силистра - начален етап - за постигнати високи резултати и за активна синдикална дейност. За среща с президента на Република България е определена Тодорка Михнева – старши учител в ДГ „Нарцис“ в Силистра за постигнати високи резултати в предучилишното образование.
За възрожденския дух, творческите успехи и постигнати отлични резултати с почетното отличие „Евлампия Стоева“ на местната организация на синдиката са отличени Гюлер Расим - логопед в ДГ „Радост“ в Силистра, Павлина Андреева - старши учител начален етап в основно училище “Св.Св. Кирил и Методий“ в Силистра , Латинка Димитрова – старши учител в ЕГ „П. Яворов“ в Силистра.